Leeftijd

Beleef ik festivals anders nu ik wat ouder ben? Ik moet nu eigenlijk wel een beetje lachen. Ik beschouw mezelf nu dus als oud… ? Ik ben al tweeëndertig en soms vind ik mezelf inderdaad te oud om nog los te gaan op een festival. Er lopen tegenwoordig veel jonge hipsters rond en dan voel ik me helaas toch een beetje een ouwe taart.

Of een ouwe rot, dat kan natuurlijk ook. Gelukkig draag ik nog geen teva’s en afritsbroeken dus ik kan er nog een beetje mee door. Maar toch, als ik op een festival ben, blijf ik me altijd wel een beetje thuis voelen. Het maakt eigenlijk niet uit dat je wat ouder bent, je hebt gewoon lol!
Daarbij zijn er genoeg vrienden van me die nog steeds mee willen gaan. Maar dat was niet de vraag. Het ging erom of ik festival nu anders beleef. Nee ik denk het niet. Misschien ben ik tegenwoordig wat minder springerig maar ik geniet er op dezelfde manier van. Ik word ook door niemand vreemd aangekeken als ik vertel dat ik naar een festival ga.

Festivals zijn enorm sociaal geaccepteerd in Nederland. Ik ben wel tegenwoordig wel wat kritischer als ik een festival uitzoek. Sommige zijn nou eenmaal wat meer gericht op jongeren en daar ga ik dan ook niet meer naar toe. Dit zijn festival met schreeuwerige posters en vaak ook een te dure entreeprijs. Maar er zijn genoeg, altijd-goede-feestjes te vinden. En als je bedenkt dat de gemiddelde dj ook echt al de dertig is gepasseerd zijn er nog genoeg feestjes te gaan!