Even Voorstellen

Veronique Versluis, aangenaam! Tweeëndertig jaar en nog steeds verzot op feestjes en festivals. Ik kan nooit wachten op de zomer. Heerlijk in het zonnetje luisteren naar goede dj’s met een biertje in mijn hand. Samen met je vrienden in een park dansen met een uitgelaten menigte.
Rond mijn vierentwintigste bezocht ik pas mijn eerste feestje. Een vriendinnetje van mij nodigde me uit voor Drift festival. Een toen nog vrij kleinschalig festival op een tof terrein in Nijmegen. Ik was nog nooit naar een festival geweest, maar hield wel van feestjes. Sinds mijn studententijd in Arnhem was ik iedere week in de kroeg te vinden. Daarom is het eigenlijk ook wel vreemd dat ik nooit eerder op zo’n feestje was geweest. Drift was een enorm succes, wat een beleving!
Met name de sfeer op een festival vind ik heilig, zelfs zonder een drankje staat ik de hele dag met een idiote glimlach op mijn gezicht en ik ging al helemaal los toen ik een leuk geldbedrag had gewonnen met een kraslot!

De beste herinneringen worden gemaakt. Ik leerde toen ook een hele andere muzieksoort kennen. Elektronische muziek had ik nooit eerder gewaardeerd en ik had het vooroordeel dat dat altijd maar stampmuziek zou zijn met rond stampende skinheads. Niets is minder waar! De mooiste mensen heb ik ontmoet op festivals en met iemand praten is niet raar.
Als je in de kroeg staat en je begint met iemand te kletsen lijkt het vaak maar om één ding te gaan. Op een festival niet! Hier kun je iemand aanspreken en de gekste gesprekken hebben zonder bijbedoelingen. Soms maak je dan vrienden voor het leven en op andere momenten heb je een mooi gesprek en spreek je elkaar de rest van je leven niet meer. Het maakt niet uit, mensen zijn mooi op festivals!