Drugs

Eigenlijk heb ik alleen maar mooie verhalen over festivals, maar soms gaat het ook weleens verkeerd. Zo leerde ik een aantal jaar geleden XTC kennen. Een partydrug waar veel mensen tegenwoordig van genieten. Voor mij was het onbekend terrein en ik heb het ook lang afgezworen. Ik had geen drugs nodig voor een goed feestje en mensen die het wel gebruikten vond ik maar raar en labiel. Toch werd ik naarmate de jaren verstreken steeds meer nieuwsgierig naar deze drug.

Ik hoorde er geweldige verhalen over en zag ook veel van mijn nieuwe vrienden ervan genieten. Ik vind nog steeds dat festivals en drugs niet als één gezien moeten worden, maar toch gebeurt dat nog wel. Dat vind ik een naïeve gedachte. Er zijn echt wel genoeg mensen die nog steeds zonder drugs kunnen genieten. Maar goed op den duur ben ook ik gezwicht en was mijn nieuwsgierigheid te groot. De eerste keer drugs was bij iemand thuis,
na een goed festival. Dit was echt een toffe ervaring en ik voel nog heel mijn lijf tintelen als ik eraan terugdenk. Het was alles behalve vervelend en ik genoot met volle teugen. De nacht werd ochtend en nog steeds had ik de grootste lol. Dansen in de woonkamer met je vrienden en langzaam zippen van je wijntje of water met muntsmaak. Door deze toffe ervaring wilde ik het nog wel vaker proberen, maar ik wist dat dit geen standaard moest worden. Een leuke ervaring is fijn, maar dat betekent niet dat dit nu altijd moest gebeuren. En daar ben ik heel goed in, nog steeds ga ik naar feestjes zonder drugs en soms geniet ik er wel van. Dan weer wel en dan weer niet, helemaal prima toch?